Як збирати FPV-дрони вдома: покрокова інструкція

Для збирання FPV-дрона вдома, вам знадобиться кілька компонентів та інструментів. Якщо ви новачок у цій справі, то можна скористатися цими покроковими інструкціями.

Загалом, для збирання FPV-дрона вдома вам знадобиться наступне обладнання та інструменти:

  • Компоненти: рама, контролер польоту, мотори, електронні регулятори швидкості (ESC), передавач та приймач радіосигналу, камера FPV, відеопередавач, антени, акумулятор.
  • Інструменти: паяльник, паяльна станція, паяльна паста, паяльний припій, кусачки, пло1скогубці, шестигранні ключі, викрутки, ножиці, клейка стрічка, кабельні стяжки, термоусадочна трубка, мультиметр.

Основні компоненти FPV-дрона включають політний контролер (FC), до якого підключається периферія: камера, мотори, пропелери, регулятор обертів моторів (ESC), приймач радіосигналу (RX), передавач відео (VTX). Усе це монтується на раму. 

Процес збирання дрона

Вам потрібно володіти основами паяння та мати якісний паяльник (не менше 60 Вт із змінною температурою). Ось декілька рекомендованих моделей паяльників:

  • Miniware TS-101;
  • FNIRSI HS-01;
  • Sequre S60;
  • Pinecil v2;
  • різні клони / аналоги для жал Hakko T12.

Необхідно мати хороший флюс і припій. Сам припій краще брати товстіше. Якщо ви бачите блискучі “бульки” – це означає, що вам вдалося виконати хорошу пайку. Якщо ж вони матові, то є велика вірогідність, що пайка розвалиться від вібрацій, коли дрон полетить. Найскладніша частина цієї роботи – припаяти силові кабелі. Цим кращу батарею ви використаєте, тим далі ваш дрон зможе полетіти. 

Якщо ви знаєте когось, хто займається збіркою FPV-дронів, то не нехтуйте порадою звернутись до них за консультацією. Це допоможе вам уникнути базових помилок та не витрачати час на виготовлення неякісного дрона. 

Налаштування на тестування виробу

Налаштування дрону відбувається відповідно до певних прошивок. Важливі моменти, на які варто звернути увагу: дрон повинен бачити “периферію” і його мотори мають крутитись у правильному напрямку. Перед підмиканням дрону вперше необхідно використовувати Smoke Stopper, адже це врятує від короткого замикання. Також необхідно “продзвонити” контакти мультиметром після пайки дрона.

Дрон можна відправляти на тестування і обліт одразу після успішного налаштування. Тестування може зайняти різну кількість часу, але головна мета – підтвердити, що все добре і дрон працює коректно, або відправити на доопрацювання. Часом треба перепаяти деякі проводи чи вирішити інші нагальні проблеми, які перешкоджають ефективній роботі дрона. Після успішного тестування дрон можна передавати військовим у підрозділи.

Scroll to Top